<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
< oai_dc:dc schemaLocation =" http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd " >
< dc:title lang =" ca-ES " > 1r Congrés sobre agricultura, alimentació i medi ambient: la indústria agroalimentària a Catalunya 2004 </ dc:title >
< dc:creator > Gomar i Jiménez, Isabel </ dc:creator >
< dc:description lang =" ca-ES " > Amb unes vendes netes, l'any 2004, de 16.828 milions d'euros, la indústria agroalimentària de Catalunya se situa com a primer sector del complex industrial català, amb un 17 % del total. El sector carni aporta una tercera part d'aquest total agroalimentari. Igualment important és el sector agroalimentari com a generador de llocs de treball, amb una plantilla de 77.300 persones, repartida per tot el territori en gairebé 3.000 establiments amb assalariats. Així mateix, cal assenyalar que en la composició del valor afegit brut (VAB) del sistema agroalimentari català, l'aportació de la indústria agroalimentària és d'un 66,5 %, enfront del 33,5 % de la participació del sector agrari. En el conjunt d'Espanya les vendes agroalimentàries de Catalunya ocupen igualment una posició dominant, ja que encapçalen la classificació de les comunitats autònomes, tant pel que fa a vendes, amb un 23,1 % del global, com en relació amb el nombre de treballadors (20,9 % del total). L'evolució del comerç exterior de la indústria agroalimentària catalana segueix un increment continu dels intercanvis. El principal destinatari i proveïdor d'aquests fluxos comercials és la Unió Europea, amb un 74 % del total. Per sectors agroalimentaris, cal destacar els forts superàvits que presenten les partides de vins i caves, i de la carn i els productes carnis. D'altra banda, destaca el dèficit comercial del peix, la llet, les altres begudes alcohòliques i els altres productes alimentaris, que configuren una taxa de cobertura global del comerç exterior del 87,4 %. El consum per càpita del conjunt de productes alimentaris l'any 2004 a les llars catalanes se situa al voltant dels 752 kg-l, la qual cosa suposa una despesa per càpita de 1.530 euros. Amb una inversió total de 738 milions d'euros, les indústries agroalimentàries a Catalunya presenten l'any 2004 una ràtio inversions-vendes netes del 4,3 %. </ dc:description >
< dc:description lang =" es-ES " > Con unas ventas netas, en el año 2004, de 16.828 millones de euros, la industria agroalimentaria de Cataluña se sitúa como primer sector del complejo industrial catalán, con un 17 % del total. El sector cárnico aporta una tercera parte de este total agroalimentario. Igualmente importante es el sector agroalimentario como generador de puestos de trabajo, con una plantilla de 77.300 personas, repartida por todo el territorio en casi 3.000 establecimientos con asalariados. Así mismo, cabe señalar que en la composición del VAB del sistema agroalimentario catalán la aportación de la industria agroalimentaria es de un 66,5 %, frente al 33,5 % de la participación del sector agrario. En el conjunto de España las ventas agroalimentarias de Cataluña ocupan igualmente una posición dominante, ya que encabezan la clasificación de les comunidades autónomas, tanto por las ventas, con un 23,1 % del global, como en relación con el número de trabajadores (20,9 % del total). La evolución del comercio exterior de la industria agroalimentaria catalana sigue un incremento continuo de los intercambios. El principal destinatario y proveedor de estos flujos comerciales es la Unión Europea, con un 74 % del total. Por sectores agroalimentarios, destacan los fuertes superávits que presentan las partidas de vinos y cavas, y de la carne y los productos cárnicos. Por otra parte, destaca el déficit comercial del pescado, la leche, las otras bebidas alcohólicas y los otros productos alimentarios, que configuran una tasa de cobertura global del comercio exterior del 87,4 %. El consumo por cápita del conjunto de productos alimentarios en el año 2004 en los hogares catalanes se sitúa sobre los 752 kg-l, lo que supone un gasto por cápita de 1.530 euros. Con una inversión total de 738 millones de euros, las industrias agroalimentarias en Cataluña presentan en el 2004 una ratio inversiones-ventas netas del 4,3 %. </ dc:description >
< dc:publisher lang =" ca-ES " > Institut d'Estudis Catalans </ dc:publisher >
< dc:date > 2007-02-14 </ dc:date >
< dc:type > info:eu-repo/semantics/article </ dc:type >
< dc:type > info:eu-repo/semantics/publishedVersion </ dc:type >
< dc:format > application/pdf </ dc:format >
< dc:identifier > https://revistes.iec.cat/index.php/QA/article/view/22389.001 </ dc:identifier >
< dc:source lang =" ca-ES " > Quaderns Agraris; Núm. 30: desembre 2006; 5-21 </ dc:source >
< dc:source lang =" en-US " > Quaderns Agraris; No. 30: desembre 2006; 5-21 </ dc:source >
< dc:source lang =" es-ES " > Quaderns Agraris; Núm. 30: desembre 2006; 5-21 </ dc:source >
< dc:source > 2013-9780 </ dc:source >
< dc:source > 0213-0319 </ dc:source >
< dc:language > cat </ dc:language >
< dc:relation > https://revistes.iec.cat/index.php/QA/article/view/22389.001/6068 </ dc:relation >
</ oai_dc:dc >
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
< rdf:RDF schemaLocation =" http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns# http://www.europeana.eu/schemas/edm/EDM.xsd " >
< edm:ProvidedCHO about =" https://catalonica.bnc.cat/catalonicahub/lod/oai:ojs.revistes.iec.cat:article_--_6069#ent0 " >
< dc:creator > Gomar i Jiménez, Isabel </ dc:creator >
< dc:date > 2007-02-14 </ dc:date >
< dc:description lang =" ca-ES " > Amb unes vendes netes, l'any 2004, de 16.828 milions d'euros, la indústria agroalimentària de Catalunya se situa com a primer sector del complex industrial català, amb un 17 % del total. El sector carni aporta una tercera part d'aquest total agroalimentari. Igualment important és el sector agroalimentari com a generador de llocs de treball, amb una plantilla de 77.300 persones, repartida per tot el territori en gairebé 3.000 establiments amb assalariats. Així mateix, cal assenyalar que en la composició del valor afegit brut (VAB) del sistema agroalimentari català, l'aportació de la indústria agroalimentària és d'un 66,5 %, enfront del 33,5 % de la participació del sector agrari. En el conjunt d'Espanya les vendes agroalimentàries de Catalunya ocupen igualment una posició dominant, ja que encapçalen la classificació de les comunitats autònomes, tant pel que fa a vendes, amb un 23,1 % del global, com en relació amb el nombre de treballadors (20,9 % del total). L'evolució del comerç exterior de la indústria agroalimentària catalana segueix un increment continu dels intercanvis. El principal destinatari i proveïdor d'aquests fluxos comercials és la Unió Europea, amb un 74 % del total. Per sectors agroalimentaris, cal destacar els forts superàvits que presenten les partides de vins i caves, i de la carn i els productes carnis. D'altra banda, destaca el dèficit comercial del peix, la llet, les altres begudes alcohòliques i els altres productes alimentaris, que configuren una taxa de cobertura global del comerç exterior del 87,4 %. El consum per càpita del conjunt de productes alimentaris l'any 2004 a les llars catalanes se situa al voltant dels 752 kg-l, la qual cosa suposa una despesa per càpita de 1.530 euros. Amb una inversió total de 738 milions d'euros, les indústries agroalimentàries a Catalunya presenten l'any 2004 una ràtio inversions-vendes netes del 4,3 %. </ dc:description >
< dc:description lang =" es-ES " > Con unas ventas netas, en el año 2004, de 16.828 millones de euros, la industria agroalimentaria de Cataluña se sitúa como primer sector del complejo industrial catalán, con un 17 % del total. El sector cárnico aporta una tercera parte de este total agroalimentario. Igualmente importante es el sector agroalimentario como generador de puestos de trabajo, con una plantilla de 77.300 personas, repartida por todo el territorio en casi 3.000 establecimientos con asalariados. Así mismo, cabe señalar que en la composición del VAB del sistema agroalimentario catalán la aportación de la industria agroalimentaria es de un 66,5 %, frente al 33,5 % de la participación del sector agrario. En el conjunto de España las ventas agroalimentarias de Cataluña ocupan igualmente una posición dominante, ya que encabezan la clasificación de les comunidades autónomas, tanto por las ventas, con un 23,1 % del global, como en relación con el número de trabajadores (20,9 % del total). La evolución del comercio exterior de la industria agroalimentaria catalana sigue un incremento continuo de los intercambios. El principal destinatario y proveedor de estos flujos comerciales es la Unión Europea, con un 74 % del total. Por sectores agroalimentarios, destacan los fuertes superávits que presentan las partidas de vinos y cavas, y de la carne y los productos cárnicos. Por otra parte, destaca el déficit comercial del pescado, la leche, las otras bebidas alcohólicas y los otros productos alimentarios, que configuran una tasa de cobertura global del comercio exterior del 87,4 %. El consumo por cápita del conjunto de productos alimentarios en el año 2004 en los hogares catalanes se sitúa sobre los 752 kg-l, lo que supone un gasto por cápita de 1.530 euros. Con una inversión total de 738 millones de euros, las industrias agroalimentarias en Cataluña presentan en el 2004 una ratio inversiones-ventas netas del 4,3 %. </ dc:description >
< dc:identifier > https://revistes.iec.cat/index.php/QA/article/view/22389.001 </ dc:identifier >
< dc:language > cat </ dc:language >
< dc:publisher lang =" ca-ES " > Institut d'Estudis Catalans </ dc:publisher >
< dc:relation > https://revistes.iec.cat/index.php/QA/article/view/22389.001/6068 </ dc:relation >
< dc:source lang =" ca-ES " > Quaderns Agraris; Núm. 30: desembre 2006; 5-21 </ dc:source >
< dc:source lang =" en-US " > Quaderns Agraris; No. 30: desembre 2006; 5-21 </ dc:source >
< dc:source lang =" es-ES " > Quaderns Agraris; Núm. 30: desembre 2006; 5-21 </ dc:source >
< dc:source > 2013-9780 </ dc:source >
< dc:source > 0213-0319 </ dc:source >
< dc:title lang =" ca-ES " > 1r Congrés sobre agricultura, alimentació i medi ambient: la indústria agroalimentària a Catalunya 2004 </ dc:title >
< dc:type > info:eu-repo/semantics/article </ dc:type >
< dc:type > info:eu-repo/semantics/publishedVersion </ dc:type >
< edm:type > TEXT </ edm:type >
</ edm:ProvidedCHO >
< ore:Aggregation about =" https://catalonica.bnc.cat/catalonicahub/lod/oai:ojs.revistes.iec.cat:article_--_6069#ent1 " >
< edm:dataProvider > Hemeroteca Científica Catalana </ edm:dataProvider >
< edm:provider > Catalònica </ edm:provider >
</ ore:Aggregation >
</ rdf:RDF >
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
< record schemaLocation =" http://www.loc.gov/MARC21/slim http://www.loc.gov/standards/marcxml/schema/MARC21slim.xsd " >
< leader > nmb a2200000Iu 4500 </ leader >
< controlfield tag =" 008 " > "070214 2007 eng " </ controlfield >
< datafield ind1 =" # " ind2 =" # " tag =" 022 " >
< subfield code =" a " > 2013-9780 </ subfield >
</ datafield >
< datafield ind1 =" # " ind2 =" # " tag =" 022 " >
< subfield code =" a " > 0213-0319 </ subfield >
</ datafield >
< datafield ind1 =" " ind2 =" " tag =" 042 " >
< subfield code =" a " > dc </ subfield >
</ datafield >
< datafield ind1 =" 0 " ind2 =" 0 " tag =" 245 " >
< subfield code =" a " > 1r Congrés sobre agricultura, alimentació i medi ambient: la indústria agroalimentària a Catalunya 2004 </ subfield >
</ datafield >
< datafield ind1 =" 1 " ind2 =" " tag =" 100 " >
< subfield code =" a " > Gomar i Jiménez, Isabel </ subfield >
</ datafield >
< datafield ind1 =" " ind2 =" " tag =" 520 " >
< subfield code =" a " > Amb unes vendes netes, l'any 2004, de 16.828 milions d'euros, la indústria agroalimentària de Catalunya se situa com a primer sector del complex industrial català, amb un 17 % del total. El sector carni aporta una tercera part d'aquest total agroalimentari. Igualment important és el sector agroalimentari com a generador de llocs de treball, amb una plantilla de 77.300 persones, repartida per tot el territori en gairebé 3.000 establiments amb assalariats. Així mateix, cal assenyalar que en la composició del valor afegit brut (VAB) del sistema agroalimentari català, l'aportació de la indústria agroalimentària és d'un 66,5 %, enfront del 33,5 % de la participació del sector agrari. En el conjunt d'Espanya les vendes agroalimentàries de Catalunya ocupen igualment una posició dominant, ja que encapçalen la classificació de les comunitats autònomes, tant pel que fa a vendes, amb un 23,1 % del global, com en relació amb el nombre de treballadors (20,9 % del total). L'evolució del comerç exterior de la indústria agroalimentària catalana segueix un increment continu dels intercanvis. El principal destinatari i proveïdor d'aquests fluxos comercials és la Unió Europea, amb un 74 % del total. Per sectors agroalimentaris, cal destacar els forts superàvits que presenten les partides de vins i caves, i de la carn i els productes carnis. D'altra banda, destaca el dèficit comercial del peix, la llet, les altres begudes alcohòliques i els altres productes alimentaris, que configuren una taxa de cobertura global del comerç exterior del 87,4 %. El consum per càpita del conjunt de productes alimentaris l'any 2004 a les llars catalanes se situa al voltant dels 752 kg-l, la qual cosa suposa una despesa per càpita de 1.530 euros. Amb una inversió total de 738 milions d'euros, les indústries agroalimentàries a Catalunya presenten l'any 2004 una ràtio inversions-vendes netes del 4,3 %. </ subfield >
</ datafield >
< datafield ind1 =" " ind2 =" " tag =" 260 " >
< subfield code =" b " > Institut d'Estudis Catalans </ subfield >
</ datafield >
< dataField ind1 =" " ind2 =" " tag =" 260 " >
< subfield code =" c " > 2006-06-21 00:00:00 </ subfield >
</ dataField >
< datafield ind1 =" " ind2 =" " tag =" 856 " >
< subfield code =" q " > application/pdf </ subfield >
</ datafield >
< datafield ind1 =" 4 " ind2 =" 0 " tag =" 856 " >
< subfield code =" u " > https://revistes.iec.cat/index.php/QA/article/view/22389.001 </ subfield >
</ datafield >
< datafield ind1 =" 0 " ind2 =" " tag =" 786 " >
< subfield code =" n " > Quaderns Agraris; Núm. 30: desembre 2006 </ subfield >
</ datafield >
< datafield ind1 =" " ind2 =" " tag =" 546 " >
< subfield code =" a " > cat </ subfield >
</ datafield >
< datafield ind1 =" " ind2 =" " tag =" 540 " >
< subfield code =" a " > Drets d'autor (c) </ subfield >
</ datafield >
</ record >
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
< oai_marc catForm =" u " encLvl =" 3 " level =" m " status =" c " type =" a " schemaLocation =" http://www.openarchives.org/OAI/1.1/oai_marc http://www.openarchives.org/OAI/1.1/oai_marc.xsd " >
< fixfield id =" 008 " > "070214 2007 eng " </ fixfield >
< varfield i1 =" # " i2 =" # " id =" 022 " >
< subfield label =" $a " > 2013-9780 </ subfield >
</ varfield >
< varfield i1 =" # " i2 =" # " id =" 022 " >
< subfield label =" $a " > 0213-0319 </ subfield >
</ varfield >
< varfield i1 =" " i2 =" " id =" 042 " >
< subfield label =" a " > dc </ subfield >
</ varfield >
< varfield i1 =" 0 " i2 =" 0 " id =" 245 " >
< subfield label =" a " > 1r Congrés sobre agricultura, alimentació i medi ambient: la indústria agroalimentària a Catalunya 2004 </ subfield >
</ varfield >
< varfield i1 =" 1 " i2 =" " id =" 100 " >
< subfield label =" a " > Gomar i Jiménez, Isabel </ subfield >
</ varfield >
< varfield i1 =" " i2 =" " id =" 520 " >
< subfield label =" a " > Amb unes vendes netes, l'any 2004, de 16.828 milions d'euros, la indústria agroalimentària de Catalunya se situa com a primer sector del complex industrial català, amb un 17 % del total. El sector carni aporta una tercera part d'aquest total agroalimentari. Igualment important és el sector agroalimentari com a generador de llocs de treball, amb una plantilla de 77.300 persones, repartida per tot el territori en gairebé 3.000 establiments amb assalariats. Així mateix, cal assenyalar que en la composició del valor afegit brut (VAB) del sistema agroalimentari català, l'aportació de la indústria agroalimentària és d'un 66,5 %, enfront del 33,5 % de la participació del sector agrari. En el conjunt d'Espanya les vendes agroalimentàries de Catalunya ocupen igualment una posició dominant, ja que encapçalen la classificació de les comunitats autònomes, tant pel que fa a vendes, amb un 23,1 % del global, com en relació amb el nombre de treballadors (20,9 % del total). L'evolució del comerç exterior de la indústria agroalimentària catalana segueix un increment continu dels intercanvis. El principal destinatari i proveïdor d'aquests fluxos comercials és la Unió Europea, amb un 74 % del total. Per sectors agroalimentaris, cal destacar els forts superàvits que presenten les partides de vins i caves, i de la carn i els productes carnis. D'altra banda, destaca el dèficit comercial del peix, la llet, les altres begudes alcohòliques i els altres productes alimentaris, que configuren una taxa de cobertura global del comerç exterior del 87,4 %. El consum per càpita del conjunt de productes alimentaris l'any 2004 a les llars catalanes se situa al voltant dels 752 kg-l, la qual cosa suposa una despesa per càpita de 1.530 euros. Amb una inversió total de 738 milions d'euros, les indústries agroalimentàries a Catalunya presenten l'any 2004 una ràtio inversions-vendes netes del 4,3 %. </ subfield >
</ varfield >
< varfield i1 =" " i2 =" " id =" 260 " >
< subfield label =" b " > Institut d'Estudis Catalans </ subfield >
</ varfield >
< varfield i1 =" " i2 =" " id =" 260 " >
< subfield label =" c " > 2006-06-21 00:00:00 </ subfield >
</ varfield >
< varfield i1 =" " i2 =" " id =" 856 " >
< subfield label =" q " > application/pdf </ subfield >
</ varfield >
< varfield i1 =" 4 " i2 =" 0 " id =" 856 " >
< subfield label =" u " > https://revistes.iec.cat/index.php/QA/article/view/22389.001 </ subfield >
</ varfield >
< varfield i1 =" 0 " i2 =" " id =" 786 " >
< subfield label =" n " > Quaderns Agraris; Núm. 30: desembre 2006 </ subfield >
</ varfield >
< varfield i1 =" " i2 =" " id =" 546 " >
< subfield label =" a " > cat </ subfield >
</ varfield >
< varfield i1 =" " i2 =" " id =" 540 " >
< subfield label =" a " > Drets d'autor (c) </ subfield >
</ varfield >
</ oai_marc >
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
< rfc1807 schemaLocation =" http://info.internet.isi.edu:80/in-notes/rfc/files/rfc1807.txt http://www.openarchives.org/OAI/1.1/rfc1807.xsd " >
< bib-version > v2 </ bib-version >
< id > https://revistes.iec.cat/index.php/QA/article/view/22389.001 </ id >
< entry > 2024-04-22T07:18:15Z </ entry >
< organization > Institut d'Estudis Catalans </ organization >
< organization > Núm. 30: desembre 2006; 5-21 </ organization >
< title > 1r Congrés sobre agricultura, alimentació i medi ambient: la indústria agroalimentària a Catalunya 2004 </ title >
< author > Gomar i Jiménez, Isabel </ author >
< date > 2007-02-14 </ date >
< copyright > La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. En el moment de lliurar els articles a Quaderns Agraris per sol·licitar-ne la publicació, els autors accepten els termes següents: — Els autors cedeixen a la ICEA (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública (incloent-hi la comunicació a través de les xarxes socials) i distribució dels articles presentats per a ser publicats a Quaderns Agraris, en qualsevol forma i suport, i per qualsevol mitjà, incloses les plataformes digitals. El Comitè Editorial es reserva els drets d’acceptar o de refusar els treballs presentats i, igualment, es reserva el dret de fer qualsevol modificació editorial que consideri convenient. De ser acceptada pels autors, aquests hauran de lliurar l’article amb els canvis suggerits. — Els autors responen davant la ICEA de l’autoria i l’originalitat dels articles presentats. És a dir, els autors garanteixen que els articles lliurats no contenen fragments d’obres d’altres autors, ni fragments de treballs propis publicats anteriorment; que el contingut dels articles és inèdit, i que no s’infringeixen els drets d’autor de tercers. Els autors accepten aquesta responsabilitat i s’obliguen a deixar indemne la ICEA de qualsevol dany i perjudici originats per l’incompliment de la seva obligació. Així mateix, han de deixar constància en els articles que enviïn a la revista de les responsabilitats derivades del contingut dels articles. — És responsabilitat dels autors obtenir els permisos per a la reproducció sense restriccions de tot el material gràfic inclòs en els articles, així com garantir que les imatges i els vídeos, etc., han estat realitzats amb el consentiment de les persones que hi apareixen, i que el material que pertany a tercers està clarament identificat i reconegut dins del text. Així mateix, els autors han d’entregar els consentiments i les autoritzacions corresponents a la ICEA en lliurar els articles. — La ICEA està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. En tot cas, es compromet a publicar les correccions, els aclariments, les retraccions i les disculpes si escau. — Els continguts publicats a la revista estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada. — La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats. </ copyright >
< other_access > url:https://revistes.iec.cat/index.php/QA/article/view/22389.001 </ other_access >
< language > ca_ES </ language >
< abstract > Amb unes vendes netes, l'any 2004, de 16.828 milions d'euros, la indústria agroalimentària de Catalunya se situa com a primer sector del complex industrial català, amb un 17 % del total. El sector carni aporta una tercera part d'aquest total agroalimentari. Igualment important és el sector agroalimentari com a generador de llocs de treball, amb una plantilla de 77.300 persones, repartida per tot el territori en gairebé 3.000 establiments amb assalariats. Així mateix, cal assenyalar que en la composició del valor afegit brut (VAB) del sistema agroalimentari català, l'aportació de la indústria agroalimentària és d'un 66,5 %, enfront del 33,5 % de la participació del sector agrari. En el conjunt d'Espanya les vendes agroalimentàries de Catalunya ocupen igualment una posició dominant, ja que encapçalen la classificació de les comunitats autònomes, tant pel que fa a vendes, amb un 23,1 % del global, com en relació amb el nombre de treballadors (20,9 % del total). L'evolució del comerç exterior de la indústria agroalimentària catalana segueix un increment continu dels intercanvis. El principal destinatari i proveïdor d'aquests fluxos comercials és la Unió Europea, amb un 74 % del total. Per sectors agroalimentaris, cal destacar els forts superàvits que presenten les partides de vins i caves, i de la carn i els productes carnis. D'altra banda, destaca el dèficit comercial del peix, la llet, les altres begudes alcohòliques i els altres productes alimentaris, que configuren una taxa de cobertura global del comerç exterior del 87,4 %. El consum per càpita del conjunt de productes alimentaris l'any 2004 a les llars catalanes se situa al voltant dels 752 kg-l, la qual cosa suposa una despesa per càpita de 1.530 euros. Amb una inversió total de 738 milions d'euros, les indústries agroalimentàries a Catalunya presenten l'any 2004 una ràtio inversions-vendes netes del 4,3 %. </ abstract >
</ rfc1807 >